livrare gratuită

(079) 31 00 30 (079) 31 00 40

Corsete Lombare Aspen OTS Line

1,980 MDL

Corsetele lombare din linia Aspen OTS ™ Line au mai multe particularități constructive.

Aceste corsete unice, cu o înălțime diferită a suportului lombar, oferă o tehnologie testată clinic pentru pacienții cu diferite probleme de spate care provoacă durere. Ca soluție non-invazivă de tratament, acestea îmbină nivelul necesar de susținere și comprimarea independentă directă ce asigura o stabilitate eficientă a trunchiului, permițând pacienților să restabilească activitățile zilnice. Confortabil pentru talie de la 71 la 137 cm (iar cu panou extensibil special până la 163 cm în circumferința taliei). Concepute pentru purtare de lungă durată, inclusiv sub haine.

Descriere

Particularitățile produselor

1.Fixarea la înălțime diferită a coloanei vertebrale lombaro-toracice

1980 MDL

2370 MDL

3360 MDL

Aspen OTS™ Lumbar 642 Aspen OTS™ LSO 648 Aspen OTS™ TLSO 457

2. Sprijin comod

Când se strânge, panoul din spate ferm, dar flexibil, se adaptează în mod natural lordozei pacientului, oferind suport anatomic confortabil

3. Sistemul de Compresie Independentă țintită

Sistemul brevetat Aspen 4:1 îmbunătățit cu tracție mecanică SlickTrack ™ comprimă independent partea superioară și inferioară, permițând pacienților să localizeze compresia pe mușchii spasmați care provoacă dureri

4. Mărime unică reglabilă

Mecanismul de calibrare patentat și indicatorii de dimensiuni foarte vizibili fac posibilă o ajustare rapidă și ușoară. Fiecare corset poate personaliza dimensiunile taliei de la 71cm pana la 137cm (și chiar până la163 cm, cu un panou extensibil special)

5.Stoc minim, economie maximă

O dimensiune reglabilă înseamnă că mărimea potrivită este mereu la îndemână, minimizând cerințele de stoc, spațiu și reducând în mod semnificativ costurile.

INDICAȚII PENTRU UTILIZARE

imobilizarea (fixarea) acută sau cronică a coloanei vertebrale lombare

 • Boala degenerative a discului
 • Protruzia sau hernia discului intervertebral
 • Dureri de spate periodice
 • Durere cronică inferioară a spatelui
 • Spondiloza
 • Spondilolisteza
 • Sindromul facetic (spondiloartrita)
 • Radiculopatia
 • Stenoza spinălă
 • Suport postoperator / ameliorarea durerii
 • Defecte musculare
 • Sindromul postlaminectomie
 • Proceduri de decompresie
 • Managementul fracturilor
 • Entorse / deformare
 • Sacrolitis

 

Doriți mai multe detalii?

Comandaţi un apel al consultantului nostru!

  Durerile de spate

  Aproape toată lumea este familiarizată cu durerile de spate. Aceasta este a doua cauză de dizabilitate (după Infecții Respiratorii Virale Acute) în majoritatea țărilor civilizate ale lumii. Ea afectează atât persoanele în vârstă, cât și tinerii. Partea cea mai vulnerabilă a spatelui – partea inferioară (lombară).

  Durerea de spate acută sau cronică (intermitentă) poate fi cauzată de diverse cauze.
  În mai mult de 50% din cazuri, durerea acută de spate are cauze fizice (musculare). Ele apar adesea după mișcarea nereușită, ridicarea greutăților, lucru într-o poziție incomodă, după lovira, cădere, îndreptare bruscă. Uneori, durerea de spate este provocată de curenturi sau hipotermie prelungită. Oricare situație de mai sus poate provoca spasme și inflamații ale muschilor spatelui.

  Deoarece spasmul musculaturii lombare deobicei este asimetric ( mușchii sunt strânși pe o parte a spatelui mai mult decât pe cealaltă deseori apare o “înclinare” a coloanei vertebrale spre dreapta sau spre stânga. “Distorsiunea” coloanei vertebrale, la rândul său, conduce la deplasarea articulațiilor intervertebrale, la compresia nervilor spinali și la apariția durerilor de spate severe cu iradiere în picior.

  Puțini oameni știu că “șelele” sunt una dintre cele mai “nervoase” părți ale corpului- sunt foarte sensibile la emoții puternice. “Exploziile” de emoții, cum ar fi mânia, furia, iritarea sau spaima puternică, conduc la eliberarea în sânge a unor doze mari de adrenalină, care mărește tonusul mușchilor scheletici și a mușchilor spatelui. Dacă impactul emotiilor negative (starea de stres) este de lungă durată, mușchii spatelui sunt “strânși”, adică apare spasmul lor, cum ar fi, de exemplu, după o mișcare nereușită, ridicarea greutății sau cădere.

  Durerea cronică a spatelui apare adesea din cauza suprasarcinii fizice zilnice, sau datorită muncii cotidiene într-o poziție incomodă a corpului, cu o sarcină pe coloana lombară: îndoire, întoarcere în poziție semiaplecată, etc.

  La o treime din pacienți, durerile lombare sunt cauzate de modificări distrofice ale coloanei vertebrale, care sunt numite în mod obișnuit osteocondroză. Osteocondroza este un complex de modificări ale oaselor și ligamentelor coloanei vertebrale cauzate de degenerarea discurilor intervertebrale. În plus, osteocondroza în coloana vertebrală poate forma o creștere a “spinilor osoși” – osteofitelor, care irită rădăcinile nervoase, provocând durerilor permanente de spate.

  Cu vârsta, discurile se usucă, în ele apar crăpături și fisuri. Ca urmare, vertebra devine mobilă și poate aluneca de pe disc, ceea ce va duce la compresia rădăcinii nervului spinal care trece aici. Vertebrele lombare sunt cele mai mobile și în același timp aceștea au de suportat sarcina maximă atunci când ridicăm greutăți. Prin urmare, discurile dintre ele sunt cele mai predispuse spre deformare și herniere. Cel mai des sunt afectate discurile între vertebrele lombare IV și V.

  Hernia intervertebrală este foarte periculoasă. Pe lîngă faptul că provoacă dureri puternice,o hernie masivă a discului pune presiune asupra măduvei spinării, ceea ce poate duce la pierderea sensibilității sau chiar la paralizia picioarelor, precum și dereglări de urinare.

  Radiculita este una dintre cele mai frecvente manifestări ale osteocondrozei. Durerea din regiunea lombosacrală în această boală poate fi atât acută, cât și plicticoasă. De obicei, este unilaterală, iradiază în fese, picior. Durerea în radiculită poate crește odată cu schimbarea poziției corpului, în timpul mersului, tusei, strănutului, încordării. Uneori este combinată cu senzații de amorțeală, furnicături, arsuri, mâncărime.

  Tratamentul tradițional al durerii spinale implică administrarea de analgezice, medicamente antiinflamatorii și miorelaxante, care sunt destul de des asociate cu dezvoltarea reacțiilor adverse și a complicațiilor (inflamația mucoasei gastrice, afectarea ficatului, a plămânilor, a rinichilor, reacții alergice etc.)

  Corsetele lombare inovatoare Aspen oferă o altă abordare: utilizarea minimă a medicamentelor sau renunțarea completă la ele, în special în durerea cauzată de spasmul muschilor spatelui. Corsetele înlătură încărcătura asupra coloanei vertebrale, ca și cum ar susține-o, relaxează mușchii spastici și, prin urmare, ameliorează durerea, reduc deformarea coloanei vertebrale, îmbunătățesc drenajul venos și limfatic.

  Particularitățile corsetelor Aspen

  CORSETELE PENTRU FIXAREA COLOANEI VERTEBRALE   de la Aspen Medical Products sunt produse unice și inovatoare care nu au analogi în lume.

  Know-how-ul întruchipat în corsetele Aspen acoperă toate aspectele: construcția, designul, sistemele patentate de fixare și compresie, materialele folosite, confortul pacientului și eficacitatea clinică dovedită în tratamentul complex al durerilor spinale.

  Caracteristicile produsului

  Efectul (impactul) asupra corpului

  Beneficii (avantaje) pentru pacient

  Construcție rigidă (neelastică)

  Sistem patentat Aspen “Sistem independent de compresie”

  O mai bună fixare și sprijin pentru segmentul spinal dorit

  – Reducerea rapidă a durerii

  – Fixarea sigură a discurilor și  vertebrelor problematice

  – Posibilitatea activității motorii

  -Reducerea durabilă  a durerii și a altor manifestări de radiculită

  -Reducerea consumului de medicamente

  Relaxarea muschilor spatelui (inclusiv muschii profunzi)

  Reducerea proeminenței discurilor, presiunii asupra rădăcinilor nervoase, reducerea edemului  și a inflamației

  Suport special pentru spate – o placă din plastic ușor, durabil și flexibil

  (mărimea suportului din spate este diferită în funcție de modelul corsetului

  Sprijin suplimentar pentru segmentul vertebral

  Elemente  metalice lipsesc sau  f. puține

  Greutate redusă a produsului

  Pacientul mai puțin obosește

  – Comfort, comoditate

  – Complianța înaltă la tratament

  – Nu ruginesc la spalare

  Material durabil, inelastic, respirabil

  Reducerea transpirației și iritației  pielii sub corset

  – Purtare confortabilă și durabilă

  – Nivel ridicat de aderare la tratament

  – Rezultate mai bune ale tratamentului

  Mărimi individuale sau “mărime unică” (one-all-size)

  Ajustare potrivită individuală

  – Comfort, comoditate

  – Economie

  Preț accesibil

  – Tratament accesibil

  Lavabil

  Respectarea igienei

  – Durabilitate / economie

  Șireturi și inelușe calitative

  – Durabilitate / economie

  INDICAȚII pentru utilizarea CORSETELOR reprezintă diferite afecțiuni care necesită limitare acută sau prelungită a mobilității coloanei vertebrale, precum și reducerea spasmului muscular, pentru a reduce durerea.

  Indicații acute: traumatisme, fracturi ale coloanei vertebrale, perioada postoperatorie, compresie acută a radiculului nervos, laminectomie, proceduri de decompresie.

  Indicații cronice:

  1. Un grup mare de dureri lombare musculo-scheletale (aproximativ 50% din durerile cronice ale spatelui)

  • după exercițiu, efort fizic
  • hipotermie (curenturi)
  • poziție incomodă (neobișnuită), scaun incomod
  • poziție verticală sau mers pe jos prelungit
  • durere asociată cu excesul de greutate
  • osteocondroza lombosacrală, formarea “spinilor osoși”(osteofite)
  • dureri musculare cauzate de munca sedentară
  • dureri de spate asociate cu dereglări de ținută la copii și adolescenți
  • dureri de spate la femeile gravide

  2. Hernia intervertebrală cronică cu durere recurentă

  3. Procese degenerative (de vârstă) în discuri: discurile devin mai plate, mai puțin elastice, încep să apese pe rădăcinile nervoase

  4. Spondiloza- spini osoși pe vertebre

  5. Spondilolisteza – deplasarea (alunecarea) vertebrelor una față de cealaltă

  6. Artroza articulațiilor intervertebrale, spondiloartroza (sindromul fațetei) – cauzează de la 15% la 40% din cazurile de durere lombară

  7. Stenoza spinălă (îngustarea canalului medular)

  8. Fracturi vertebrale provocate de deficitului de calciu (osteoporoza)

  9. Sacrolita (durerea în sacrum)

  10. Dureri de spate periodice (din motive necunoscute)

  Despre compania Aspen Medical Products


  Aspen Medical Products® este o companie americană, lider în dezvoltarea sistemelor de fixare inovatoare (corsete, orteze) exclusiv pentru coloana vertebrală.

  Întreaga experiență de 25 de ani a companiei a avut ca scop găsirea celor mai eficiente soluții pentru pacienții cu probleme ale coloanei vertebrale. Produsele Aspen sunt dezvoltate pe baza recomandărilor specialiștilori, luând în considerare anatomia și biomecanica coloanei vertebrale, precum și specificul problemei: traumă, perioadă postoperatorie, sindrom de durere cronică, tulburări de ținută, spasme musculare etc.

  Principiile de bază ale filozofiei Aspen sunt inovațiile și promovarea soluțiilor clinice pentru rezolvarea problemelor spinale și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

  Abordarea științifică a construcției corsetelor utilizarea tehnologiilor inovatoare și a materialelor moderne, precum și eficiența înaltă a tratamentului, confirmată de numeroase studii clinice, au permis produselor Aspen Medical să câștige încrederea în Statele Unite ale Americii, în principalele centre de traumă, neurochirurgie și reabilitare. Astăzi, sistemele Aspen de fixare a coloanei vertebrale sunt preferate de mai mult de 75% din clinicile din SUA.

  Aspen Medical Products este un expert de neegalat în problemele vertebrale pe principalele criterii:

  • Eficiență (rezultate)
  • Inovații (know-how)
  • Construcție
  • Confort
  • Preț

  Onoruri, distincții (Awards)

  • 2017 OC Business Journal: Best Places to Work in California.
  • 2017 Cascade Supplier of the Year.
  • 2017 Vizient Award: Innovative Technology Designation — Peak Scoliosis Bracing System™.
  • 2017 Ernst & Young Entrepreneurial Award: Winner in Healthcare and Community Category, Orange County Region — Dan Williamson, Aspen Founder & CEO.
  • 2016 Hanger/SPS Operational Performance Award.
  • 2016 Cascade Supplier of the Year.
  • 2015 Hanger/SPS Rising Star Award.
  • 2015 Orthopedics This Week: Spine Technology Award for Throacolumbar Care – Peak Scoliosis Bracing System™.
  • 2010 Orthopedics This Week: Best New Technology for Spine Care — Vista® CTO.
  • 2010 TechAmerica Foundation’s Terman Award: Innovator Award for Medical Devices Category — Vista® Cervical Collar.
  • 2009 Orthopedics This Week: Best New Technology in Spine Care — Vista® Cervical Collar.
  • 2009-2015 OC Business Journal: Best Places to Work in California.
  • 2008 Employers Group: Best Places to Work in California.
  • 2007 Employers Group: California’s Best Places to Work.

  În Moldova produsele Aspen Medical Products® pot fi procurate exclusiv în rețeaua de magazine “MedHelper”

  Certificate

  DoC Aspen OTS

  Aspen Certificat de Inregistrare Moldova

  Instrucţiuni

  IFU Aspen OTS en_ro_ru