livrare gratuită
Selectează o Pagină

Manșon compresiv antilimfostază pentru braț Wingmed (W1324)

768 MDL

Limfostaza brațului (limfedemul) este un efect secundar foarte frecvent al mastectomiei. Din cauza îndepărtării ganglionilor limfatici axilari, fluxul limfatic este întrerupt, ceea ce duce la acumularea de lichid limfatic în braț, provocând edem și disconfort. Limfostaza mainii se poate dezvolta în primele săptămâni (luni) după înlăturarea sânului, precum și câțiva ani mai târziu. Mâneca compresivă anti-limfostază este concepută pentru a preveni și trata limfedemul (limfostaza) al membrului superior la pacientele care au suferit mastectomie.

Categorie:

Descriere

Cel mai adesea, limfostaza apare mai întâi la periferie, în zona palmei și crește de la degete spre umăr. În funcție de amploarea umflăturii, se recomandă purtarea unui manșon de compresie cu sau fără mănușă.

Beneficiile purtării unui manșon compresiv (mănecă):

 1. Prevenirea primară a apariției limfostaziei la nivelul brațului după mastectomie. Maneca asigură o compresie ușoară, care ajută la îmbunătățirea fluxului limfatic și la reducerea umflăturii mâinii.
 2. Reducerea riscului de apariție a altor complicații postoperatorii (tromboză venoasă, infecție) și accelerarea reabilitării pacientului.
 3. Îmbunătățirea amplitudinii de mișcare și reducerea rigidității brațului afectat. Acest lucru este deosebit de important pentru pacienții care se recuperează mai greu în urma unei intervenții chirurgicale radicale traumatice.
 4. Îmbunătățirea calității vieții. Manșonul sau mănușa anti-limfostatică le permite pacienților să ducă un stil de viață normal și să se angajeze în activități normale fără a se îngrijora de riscul de a dezvolta limfedem.

În Republica Moldova este posibil să cumpărați maneca compresivă pentru limfostază în magazinul medical Medhelper. Acestea sunt confecționate dintr-o țesătură elastică respirabilă specială, prin tehnologia de tricotare circulară, fără utilizarea cusăturilor. Acestea sunt concepute pentru a se potrivi perfect pe braț fără a provoca disconfort și pot fi purtate în timpul activităților zilnice, inclusiv la muncă și exerciții fizice. Pentru a preveni alunecarea și încolăcirea manșonului, există o curea elastică specială care se atașează fie la sutien, fie prin axila opusă.

Gama magazinului include produse cu diferite niveluri de compresie:

 • clasa I de compresie este destinată prevenirii dezvoltării limfostazei
 • clasa II și III sunt utilizate în scop terapeutic (pe bază de prescripție medicală).

Pentru a allege corect marimea mansonului de compresie pentru limfostază, femeia ar trebui să măsoare 3 dimensiuni dimineața (înainte de a se da jos din pat):

 

✓ circumferința mâinii cC

✓ circumferința la nivelul cotului cE

✓ circumferința brațului cu 5 cm mai jos de axilă cG

 

Medhelper oferă manecă compresivă pentru limfostază după mastectomie în următoarele dimensiuni disponibile:

Tabel de mărimi:

 

Comandă produsul

  Informații suplimentare

  bandaje

  Class 1, Class 2, Class 3