livrare gratuită
Selectează o Pagină

SensAheart – infarctul sub control!

MDL

Dragi prieteni, MedHelper vă spune bun venit în secțiunea dedicată Infarctului Miocardic Acut. Aceasta nu este cea mai distractivă secțiune de pe site-ul nostru, dar vă recomandăm cu insistență să aveți răbdare și să citiți până la urmă toate informațiile propuse. Viața umană este un dar fără preț, iar această informație poate salva cuiva viața.

Descriere

Infarctul miocardic acut (AMI) este supranumit “ucigaș insidios”, din mai multe motive:

1) În unul din 4 cazuri (25%), AMI începe FĂRĂ DURERI TORACICE și manifestă alte simptome atipice (disconfort abdominal, dureri de spate, amorțeală sau senzație de”furnicături” în mîna stîngă, slăbiciune general și altele). Suntem mai dispuși să atribuim astfel de manifestări oboselii acumulate, stresului, epuizării.
2) Aproximativ 60% din cazurile de AMI nu sunt însoțite de NICI O MODIFICARE SEMNIFICATIVĂ pe ECG (electrocardiograma), adică atacul de cord este în plină evoluție, iar ECG-ul este normal!
3) Cca 30% dintre pacienții care suferă de un atac de cord mor fără a solicita ajutor medical, deoarece nu au avut un tablou clinic “sever” sau nu au realizat severitatea schimbărilor apărute în corpul lor.
4) Din cei care au apelat pentru îngrijire medicală, jumătate (50% !!!) MOR PE DRUM SPRE SPITAL, și acest procent practic nu depinde de țară, nivelul de dezvoltare medicală și calificarea echipei de ambulanță.
5) O altă parte a pacienților cu IMA care au ajuns la spital decedează în departamentul de urgență din cauza tergiversărilor de documentare și diagnosticare.

Motivul principal al acestei “statistici mortale” este TIMPUL PIERDUT!

TIMPUL este cel mai important factor în tratamentul pacienților cu infarct miocardic. În cardiologie, există conceptul de “oră de aur”, acesta fiind primele 60 de minute de la debutul bolii, când acordarea asistenței medicale specializate ajută la salvarea vieții pacientului.
Să vedem ce se întâmplă în această primă oră.

După cum știți, cauza infarctului miocardic este o blocare a arterei, care alimentează cu sânge peretele inimii, ducând la necroza muschiului cardiac. Dar necroza nu are loc imediat, ea se dezvoltă în două etape.

Etapa 1 (primele 1,5-2ore, uneori 3 ore după blocare) reprezintă stadiul de deficit oxigenic (ischemie) al mușchiului cardiac. Peretele inimii suferă, dar poate “să revină la viață” atunci când fluxul sanguin este restabilit.

Etapa 2 (peste 3 ore după blocare) – se produce o “moarte” ireversibilă (distrugere) a țesutului inimii. În funcție de zona leziunii, se produce fie decesul bolnavului, fie, dacă pacientul a supraviețuit, se formează o “cicatrice” în zona necrozei.

Astăzi, în spitale, pentru diagnosticul sigur al AMI, se efectiază analiza sângelui pentru depistarea CARDIOTROPONINEI tipI (cTn I). Aceasta este o proteină care se găsește numai în mușchiul inimii și apare în sânge numai după distrugerea ei. Adică, apariția cardioTroponinei în sânge sugerează că necroza a unei porțiuni din inimă deja S-A CONSTITUIT. Un laborator poate detecta o creștere a [cTn I] în sânge la numai 4-6 ore după debutul unui atac de cord.

Din fericire, există un indicator(marker) mult mai sugestiv pentru atac de cord în evoluție care apare în sânge deja la 30 de minute după blocarea vasului, adică încă în stadiul schimbărilor reversibile. Acest marker se numește Proteină de legare a acizilor grasi din inima (hFABP). Detectarea acestei proteine ​​în sânge face posibilă suspectarea unui atac de cord la un stadiu incipient și creșterea șanselor de supraviețuire.

Sens Aheart este un test uncial (unic în lume!), inventat de savanții israelieni, pentru diagnosticul rapid și precoce al atacului de cord. Principiul de funcționare a testului SensAheart se bazează pe identificarea celor doi markeri de infarct de cord: hFAPB și cardiotroponina (cTnI).

Pentru analiză, este necesară doar o picătură de sânge. SensAheart permite unei persoane obișnuite, fără studii medicale, în condiții de casă sau în afara ei, fără echipament suplimentar, în mod de sine stătător (fără ajutorul altora) să identifice un atac de cord în decurs de 15 minute și să ceară ajutor.

Cine este RECOMANDAT să aibă acest test la domiciliu:

1. Pacienții care au suferit un infarct de cord în trecut
2. Pacienții supuși unei intervenții chirurgicale pe valvele sau vasele inimii
3. Angina pectorală (boală coronariană cronică)
4. Tensiune arterială crescută
5. Excesul de greutate (obezitatea)
6. Sindromul metabolic
7. Diabetul zaharat (în special tipul 2)
8. Fumatori
9. Ateroscleroza vaselor mari (sindromul extremităților reci, claudicația intermitentă, scăderea memoriei și atenției)
10. Persoanele care trăiesc într-o stare de stres prelungit, încordare emoțională

Expres-Testul Sens Aheart este foarte usor de folosit – VEZI INSTRUCTIUNEA VIDEO

În fiecare cutie sunt 2 teste, pentru analiză repetată, la necesitate.

SensAheart – SALVEAZĂ VIEȚI!

 

Doriți mai multe detalii?

Comandaţi un apel al consultantului nostru!

    Video

    Certificate

    1.CE 2018

    2.Decl_of_Conf230403

    3.SensAheart Certificat de Inregistrare MD

    Instrucţiuni

    IFU- Sens heart_RUS